صفحات داینَمیک(Dynamic) یا پویا چی هستن؟


صفحات داینَمیک و یا پویا به صفحاتی گفته میشه که محتویات کل یک وبسایت بر اساس زمان و کار و بطور کل هر موقع که بخوایم می‌تونیم تغییر بدیم ، مانند سیستم‌های آموزشی  ، فروشگاه ، سایت‌های خبری و از این قبیل از سایت‌ها که حتی دارای سیستم ثبت‌نام هستن و کاربر به راحتی می‌تونه وارد حساب کاربری خودش بشه و بدون درگیر شدن با حتی یک خط کد ، اطلاعات حساب خودش و یا سایر بخش‌هایی که دسترسی داره رو  ویرایش و بروز‌رسانی کنه.  وبسایت‌های داینَمیک اکثراً به یک بانک اطلاعاتی وصل می‌شن و این بخاطر ذخیره ، بازیابی اطلاعات کاربران و همچنین محتویات وبسایت هستش ،  وبسایت‌های داینَمیک صدرصد با یک زبان‌برنامه نویسی نوشته میشن. 

مزایای وب‌سایت‌های داینَمیک 

  • وب‌سایت‌های داینَمیک ، نیاز به هیچ گونه دانش فنی ندارن ، و به سادگی قابل مدیریت برای کسانی که حتی از دانش کمی برخودار هستند هستش . در واقع کسانی که از دانش کد‌نویسی و با زبان HTML آشنایی ندارن و نمی‌خوان درگیر کد نویسی بشن ،این امکان در سایت داینَمیک فراهم شده  که بدون حتی یک خط کد محتویات وبسایت خودتون  رو به سادگی تمام مدیریت کنین . 

  •  امکانات در سایت داینَمیک بسیار زیاد هستش و شما می‌تونین  از تمام این امکانات و بانک اطلاعاتیون  محتویاتی که  از قبل ثبت و ذخیره کردید  ، تغییر ، ویرایش ، حذف و یا محتویاتی دیگر را ذخیره و در کل یک آمار دقیق از تمام محتویات وب‌سایت خودتون که در بانک اطلاعاتی ذخیره شدن  ، بدست بیارید 

معایب وب‌سایت‌های داینَمیک

شاید وب‌سایت‌های داینَمیک امکانات خوب و زیادی رو در اختیار کاربران و مالکان وب‌سایت بذارن  ، اما همیشه خالی از عیب نیستن ! . 
  • هزینه‌‌های سرور وب‌سایت‌های داینَمیک زیاد هست و در کل اگه وب‌سایت بازدید زیادی داشته باشه ، بانک اطلاعاتی که وظیفه ذخیره اطلاعات اعم از : اطلاعات کاربران ، محتویات وب‌سایت ، نظرات کاربران و . را داره باید به طور مداوم فعالیت داشته باشه و این جاست  که پردازنده سرور باید به طور مداوم و با فعالیت بیشتری کار کنه تا بتونه نیاز بانک اطلاعاتی وب‌سایت رو برآورده کنه . در واقع پردازنده باید مداوم نظرات کاربران،  محتویات و در کل هر چیزی که در بانک اطلاعاتی ثبت شود ، پردازش و در بانک اطلاعاتی ثبت کنه که خود این مورد پردازنده بیشتری می‌خواد و حجم پردازنده سرور بیشتر میشه . البته RAM سرور هم افزایش پیدا می‌کنه ، در هر حال اطلاعات باید در حافظه RAM بطور موقت ذخیره و پردازش بشه تا در بانک اطلاعاتی و یا کار مورد نظر دیگه‌ای انجام بشه . البته این برای وب‌سایت‌هایی است که بازدید بالایی دارن و هزینه‌ی بیشتری می‌طلبه ، اما درمورد وب‌سایت‌هایی که از بازدید کمتری برخوردارن هزینه‌ی آنچنانی نیاز ندارن . 

  • خطرات امنیتی سرور‌ها همیشه وجود دارد ، اما این خطرات ، وب‌سایت‌های داینمَیک رو بیشتر تهدید می‌کنه ! فکر کنین که وب‌سایتی را ساختید  و توی  این ‌وب‌سایت‌ آموزش‌هایی که به رایگان نیستن و فقط برای کاربرانی که هزینه رکو پرداخت کردن قابل استفاده هستش . مشکل از اون‌جایی شروع میشه  که اگه امنیت وبسایتتون او نقدر مستحکم و خوب نباشه مسلماً راه رو برای هکر‌ها دوست‌داشتنی و آماده برا هک  باز کردین  که به اطلاعات بانک اطلاعاتی شما دسترسی داشته باشن و بتونن تغییرات مورد نظرشون  رو انجام بدن و یا هر کاری دیگه‌ای  که دوست داشته باشن ،  در طراحی وب‌سایت‌های داینَمیک اگر سایت مهم و اطلاعات بخصوص محرمانه داشته باشه، کوچکترین اشتباه امنیتی وب‌سایتتون رو به فنا میده و مورد حمله هکر‌ها قرار می‌گیره  و می‌تونه  کل سایت و بانک اطلاعاتیتون که حاوی اطلاعات مهم و محرمانه هستش رو به باد بده! . 

  • مشکلات برنامه نویسی وب‌سایت‌های داینَمیک اینه که اگه وب‌سایتتون آماده شد  و قرار شد به  یه برنامه نویس دیگه بسپارید ، اون بیچاره باید ساعت‌ها وقت بذاره و کد‌های برنامه نویس قبلی رو بخونه تا متوجه بشه که کد‌ها از کجا شروع و از کجا سر در میارن! که اگه برنامه نویس بی‌نظم باشه و کد شلوغ پلوغ بنویسه که دیگه حرص برنامه نویس جدید رو درمیاره و عذابش میده تا درستش کنه! ولی در عوض پول خوبی می‌گیره :)) ،  در هر صورت مالک وبسایت نقشی توی اینکار نداره و قرار نیست خودشو درگیر کد‌نویسی کنه ، ولی برنامه نویس جدید نیاز به زمان بیشتری برای اعمال تغییرات روی وب‌سایت داره

 صفحات اِستاتیک ( Static Page ) چی هستن  ؟

 صفحات استاتیک در وب‌سایت به صفحاتی گفته میشه که اطلاعات بصورت ثابت هستن و خیلی کم پیش میاد که مرتباً اطلاعات بروز‌رسانی بشن و تنها برای معرفی به کار میان . 

اگه خیلی ساده‌تر بخوام بگم به این صورت هستش که وب‌سایت‌های استاتیک فقط حاوی کد‌های HTML ، CSS  طراحی میشن و این امکان وجود نداره که به پایگاه داده متصل بشن که اطلاعات رو دریافت و یا ارسال کنن که به صورت آنلاین به کاربران نشون بدن . 

برای تغییر محتوای این گونه وب‌سایت‌ها باید دانش طراحی وب داشته باشیم و به عنوان مثال شاید شما بخواید در طول روز چندین محصول و خدمات خودتون رو توی وب‌سایتتون بذارید که اگه وب‌سایت شما استاتیک باشه باید از کسی که دانش طراحی وب داره کمک بگیرد که پیاده سازیشون ارزونه ولی بروز‌رسانیشون گرون پاتون در میاد! چرا ؟ چونکه حتی کوچکترین تغییر توی این وب‌سایت‌ها بر عهده‌ی طراحه . 

در کل این چنین وب‌سایت‌ها به این دلیل که تغییرات روشون هزینه‌بر و وقت‌گیر هست ، و امکان‌های مدیریتی شامل تغییر محتوا ، ایجاد محتوا و ندارند ، برای شرکت‌ها و سازمان‌هایی که به طور مداوم می‌خوان محتوای وب‌سایت خودشون رو بروز‌رسانی کنند ، اصلا گزینه خوبی نیست و بجای اون باید از وب‌سایت‌های داینَمیک استفاده کنن . 

ولی می‌تونیم برای یه صحفه‌ی ثابت مثل بیو‌گرافی از خودمون و یا رِزومه خودمون که خیلی کم پیش میاد تغییرش بدیم استفاده کنیم . 

موفق و سربلند باشید . 

 در پناه حق . 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها